1. Artan Kalp Atış Hızı
Stres hormonları adrenalin ve kortizol, vücudu “savaş ya da kaç” emrine hazırlamak için tetiklenir.
En İyi İpucu: Yapılan iş bırakılmalı ve birkaç derin nefes alınmalıdır. Zihni boşaltmak ve her şeyin yolunda olduğuna inanmak için çaba sarf edilmelidir.
2. Uyumakta Zorluk
Muhtemelen aşırı çalışma, kahve, ekrana çok fazla bakma ve endişelenme kombinasyonundan kaynaklanmaktadır.
En İyi İpucu: Zihnin rahatlamasına yardımcı olmak için yatmadan önce bir saat ekrana bakmamak gerekmektedir ve saat 16:00’dan sonra kafeinden kaçınmak önemlidir.
3. Baş Ağrısı
Gerilim baş ağrıları, ekrana çok uzun süre bakmakla birlikte stres nedeniyle bilinçsizce kasılan kaslardan kaynaklanır.
En İyi İpucu: Göz yorgunluğunu durdurmak için düzenli çalışma molaları vermenin yanı sıra kendi kendine el refleksolojisi yapmak baş ağrılarına gerçekten yardımcı olur.
4. Ağız Kuruluğu
Dehidrasyon ağız kuruluğunun birincil nedendir. Ancak kişi stresli olduğunda daha hızlı nefes alır ve burun yerine ağızdan nefes almak ağızı daha kuru hale getirir.
En İyi İpucu: Her zaman bir şişe su ve sakız taşımak fayda sağlar.
5. Terleme
Bazı kaynakların söylediğine göre bir stres tepkisi, orta düzeyde bir “savaş ya da kaç” emrine ihtiyaç duymayı önlemek içindir. Bunun yerine sıvı terle atılmış olur.
En İyi İpucu: Sakinleşmek için biraz derin nefes almayı denemek önemlidir. Ter lekelerinden endişe eden kişiler üzerlerine yapışan giysilerden kaçınabilirler.
6. Sarsıntı
Uyku eksikliği, değişen yeme alışkanlıkları ve kanda yer alan ekstra adrenalin kişiye sarsıntı verebilir.
En İyi İpucu: Düzenli yeme alışkanlığı, su içmek ve sarsıntı hissedilen anlarda bilinçli olarak vücudu gevşetmeye çalışmak fayda sağlar.
7. Dikkat Süresinin Kısalması
Bazı zamanlarda konsantre olmak hatta konsantre olmaya çalışmak zorlayıcı olabilir. Çünkü kişinin kafasında dönen çok fazla düşünce vardır ve her şeyi hemen yapmak mümkün olmayabilir.
En İyi İpucu: 5-10 dakikalık bir meditasyon süreci sakinleşmek ve yeniden odaklanmak için yardımcı olabilir.