Ders Çalışma Taktikleri

Çalışmak, kişinin sürekli olarak üzerinde çalışması gereken bir beceridir ve bu sadece harcanan çabayla değil, aynı zamanda çalışma şekliyle de ilgilidir. Daha iyi çalışmanıza yardımcı olabilecek bazı taktikler var.

Çalışmaya başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey kendinize bir hedef belirlemektir. Bu, motive olmanıza ve elinizdeki göreve odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Bir sonraki adım, kendiniz için bir çalışma planı oluşturmak olacaktır. Bu, çalışmanızı organize etmenize ve önemli noktaları kaçırmadığınızdan emin olmanıza yardımcı olacaktır.

Üçüncü adım, okuma, dinleme veya yazma gibi yöntemlerden size uygun etkili çalışma yolunu bulmaktır. Kişinin etkili ve verimli bir şekilde çalışabileceği birçok yol vardır. Dördüncü adım, ders çalışırken düzenli aralar vermek olacaktır. Bazı insanlar 25 dakika çalışıp ardından 5 dakika ara verilen Pomodoro Tekniğine bayılırlar. Diğer insanlar, aralarında daha uzun molalar olan, her biri 10-15 dakikalık kısa aralıklarla çalışmayı tercih ederler. Geceleri gündüzden daha iyi çalıştıklarını veya bunun tam tersini gözlemlediklerini söyleyen kişiler de bulunmaktadır. Deney yapmak, sizin için en iyi olanı bulmanıza yardımcı olacaktır!

Bir sınava çalışmak göz korkutucu olabilir. Özellikle de kapsanması gereken çok fazla materyalin olduğu uzun ve zor bir parkur olduğunda. Zamanınızı ders çalışmak ve diğer etkinlikler arasında dengelemeye çalışırken çalışmak zor olabilir. Ancak çalışmayı daha yönetilebilir hale getirmeye yardımcı olabilecek bazı taktikler var.

1) Rahat ve sessiz bir çalışma yeri bulun. Bu, evinizde bir kanepe bulmak veya kütüphaneye gitmek kadar basit olabilir.

2) Ödevler ve sınavlar için son tarihler içeren bir program oluşturun. Bu, dersi veya sınavı geçmek için yapılması gerekenlere odaklanmanıza yardımcı olacaktır.

3) Gerektiğinde ara verin ama arayı çok uzun tutmayın ki tekrar çalışmaya dönmek kolay olsun.

4) Süreç boyunca ne kadar ilerlediğinizi görebilmek için notlarınıza dikkat edin.

Ders çalışmakla ilgili yaygın bir yanılgı, sürece başlamadan önce kişinin motive edilmesi gerektiğidir. Bu doğru değildir çünkü motivasyon süreç boyunca herhangi bir zamanda gelebilir. Ancak motivasyonunuz doğal olarak gelmiyorsa, motive olma şansınızı artırmak için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır.

Kendini çalışmaya motive etmek için kullanılabilecek taktiklerden bazıları şunlardır:

-Çalışmak için bir plan yapmak ve buna bağlı kalmak.

-Bir hedefi tamamladığınızda kendinize ödüller vermek.

-İşinizi tamamlamanız gerektiğinde son tarihler belirlemek.

İş ders çalışmaya gelince, yukarıdakilere ek olarak kullanılabilecek birçok taktik var. Taktikler kişiden kişiye değişebilir. Hangisinin sizin için en iyi olduğunu ancak siz bilebilirsiniz. Sizin üzerinizde etkili olan çalışma taktiklerini keşfettiğinizde ders çalışmaya bakış açınız da değişecektir!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir